Senior teniszverseny

A hatodik Egri Korona Borház Kupa szenior teniszversenyre nem csak hazánkból, hanem még a Partiumból is érkeztek résztvevők. A résztvevők férfi és női egyéniben, illetve férfi és vegyes párosban indulhattak a két napos eseményen.

Hat évvel ezelőtt indult a torna. Mindez az ifjú egri teniszezők, az országos bajnokságban is induló Érsekkert Tenisz Klub Egyesület támogatása érdekében történt. Az Egri Korona Borház Kupa szenior teniszverseny idén már nemzetközi mezőnyt vonultatott fel. Egyéniben a nőknél 7, míg a férfiaknál a +35-ös kategóriától a +70-eseig 27, a férfi párosra 11, a vegyes párosra pedig 8 nevezés érkezett. A legidősebb résztvevő 1940-es születésű volt. A tenisz – ahogy mondani szokták – az „örök-ifjak” sportja. Az idősebbek így is példát szeretnének mutatni a fiataloknak.
Az egyes kategóriákban a nevezésektől függően körmérkőzések, vagy csoportmeccsek és helyosztók után alakult kis a végeredmény. Akik jól bírták a két nap megpróbáltatásait, azok a saját kategóriájukon túl párosban és vegyespárosban is elindultak.