Császárt és császárnőt választottak a III. Egri Nótás Találkozón

Amatőr hazai és határon túli nótaénekesek versenyeztek a hétvégén az Ezüstidő Szabadidős Egyesület programján. A két napos rendezvény végén megkoronázták a Magyar Nóta Császárát és Császárnőjét is.

A harmadik alkalommal megrendezett Egri Nótás Találkozón belül amatőr nótaénekesek versenyét szervezte meg az Ezüstidő Szabadidős Egyesület. A versenyre 32 hazai és határon túli jelentkező érkezett. Fűrész János szervező szerint a magyar nóta az elmúlt évek során vesztett népszerűségéből, és szükség van az ilyen rendezvényekre, hogy a magyar nótakincs ne vesszen feledésbe.
A kétnapos rendezvény gáláján megválasztották az Összmagyarság Magyarnóta Birodalmának császárát és császárnőjét. A császári címet a negyven éve pályán lévő Bokor János kapta.
Császárnőnek Szentendrei Klárát, a szintén évtizedek óta pályán lévő magyarnóta-énekest választották.
Idén első alkalommal kiosztották a Nemzet Magyarnóta Énekese kitüntető címet is, melyet a császár és a császárnő kapott. E díjat mostantól minden évben odaítélik a szakma kiválóságainak, többek között a nótaterjesztésében végzett elhivatott munkáért, a több évtizedes kimagasló előadóművészi életpálya elismeréseként. A címhez járó érdemkeresztet Habis László polgármester adta át. A verseny fődíját, a gyémánt fokozatot, illetve az arany, ezüst, bronz fokozatot is határon túli versenyző kapta.