Több mint nyolcszázan vettek részt- karitász-csoportok találkoztak Egerben

Borsodi árvíz, viharkár, vörösiszapömlés –ezek a katasztrófák is bizonyították folyamatosan szükség van a Katolikus Karitász munkájára. Munkatársaik és önkénteseik többek között adományokat gyűjtenek, élelmet és meleg ruhát osztanak, melegedőket nyitnak és lelki támaszt nyújtanak. Annak érdekében, hogy a karitász munkatársak hivatásukban megerősödjenek, és a plébániákon új karitászcsoportok alakuljanak Egyházmegyei Karitász Találkozót tartottak május 19-én, a Bazilikában.

Ünnepélyes bevonulással és szentmisével vette kezdetét az Egyházmegyei Karitász Találkozó, melyre több mint 800 karitász tag fogadta el a szervezők meghívását. Az összejövetelt annak kapcsán rendezték meg, hogy dr. Ternyák Csaba érsek, idén a karitász évét hirdette meg az egri főegyházmegyében.
A főegyházmegyében jelenleg 51 karitász csoport működik közel 700 önkéntessel. Feladatuk, hogy településükön segítsék a szociálisan rászorulókat, lehetőségeik szerint enyhítsék beteg, idős, magányos, vagy fogyatékkal élő embertársaik gondjait. Jelenleg a krízishelyzetbe került családok támogatásán és segítésén fáradoznak.
Soltész Miklós szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár felszólalásában a családok megerősítését hangsúlyozta, melyben a kormány hangsúlyozottan számít a Karitász együttműködésére. Bejelentette, hogy hamarosan pályázatot írnak ki a hajléktalan- ellátás színvonalának javítására.
A találkozó bebizonyította szeretettel és odafigyeléssel szebbé lehet tenni a világot, ezen dolgozik és munkálkodik a Karitász is.