Férfi OB II.: Egri Vízmű – Gyöngyös 9-7

A férfi vízilabda OB II-ben – egy csoport kivételével – befejeződött az alapszakasz küzdelemsorozata. Az Egri Vízmű a C-csoport utolsó tornáján, Egerben legyőzte a Gyöngyöst és kikapott a Diósgyőrtől, így csoport harmadikként a rájátszásban a 11-15. helyért mérkőzik.

A hazai férfi vízilabda bajnokság harmadik vonalában, az OB II-ben öt csoportban összesen 29 csapat nevezett a 2011/12-es bajnoki szezonra. A tavaly az OB I/B-ből visszalépő Egri Vízmű az alapszakaszban az egyetlen ötcsapatos csoportba került a másik megyei együttes, a Gyöngyösi Alligátorok, valamint a nyíregyházi AQUA SE, a Diósgyőr és a Debreceni Egyetem társaságában. A csapatok tornarendszerben, nyolc fordulóban összesen négyszer mérkőztek egymással. A C-csoport alapszakaszának utolsó versenynapja Egerben, a Bárány uszodában volt. A házigazda Vízműre két mérkőzés várt: a Gyöngyösi Alligátorok elleni megyei rangadó és a táblázaton mögöttük a harmadik helyen álló Diósgyőrrel szembeni találkozó. Az első meccsen, a gyöngyösi Hanczár lőtte az első gólt, erre Horváth Zoltánék néggyel válaszoltak. A meccs folyamán többször is feljöttekegy gólra az Alligátorok, de Zalánkiéktól mindig jött válasz. 9-7-re nyert a Vízmű. A Diósgyőr ellen fordított volt a szereposztás: az első negyed után 5-2-re vezetett a borsodi alakulat, sőt, a félidőben már 8-3-ra mentek a vendégek. A hajrában szépítettek az egriek, de nem sikerült pontot menteni. 11-9-re nyert a Miskolc, így ők végeztek a csoport második helyén, a Vízmű lett a harmadik.
A rájátszásban a másik négy csoport harmadikjával, vagyis a Nagykanizsa második csapatával, a Dunaújvárossal, a Kecskeméti Sportiskolával és a Szolnokkal együtt a 11-15. helyért játszanak majd az egriek.