Kézhigiénés vetélkedőt rendeztek a kórházban

Szívügyünk a kézhigiéné! Ne adjunk esélyt a kórokozóknak!-ez a szlogenje az idei Kézhigiénés Világnapnak. A programhoz a Markhot Ferenc Kórház is csatlakozott, az orvosok és szakápolók vetélkedőn mérték össze tudásukat.

Egy éves kézhigiénés oktató program indult a Markhot Ferenc Kórházban azzal a céllal, hogy a dolgozók figyelmét fölhívják a jó kézhigiénés gyakorlat kiemelt szerepére, a kézfertőtlenítés fontosságára. Köztudott ugyanis, hogy a fertőzések túlnyomó többsége közvetlen érintkezéssel terjed, sok esetben a beteget ellátó személyzet kezéről kerülhet át a kórokozó egyik betegről a másikra. A megfelelő kézmosás feltételeinek javítását szolgálta az a vetélkedő is, amit első alkalommal hirdetett meg az intézmény.
Az elődöntőn 26 csapat vett részt, míg a döntőbe 11 egyenként három fős csapat jutott tovább. A megmérettetés tesztírással kezdődött, majd gyakorlati feladatokkal folytatódott. Az első helyezett az Intenzív osztály Bac-ITO csapata lett, a második helyen a Csecsemő-gyermek- és Ifjúsági osztály Lollipop csapata végzett, míg a harmadik helyezést az Újszülött osztály Bébi bogyó csapata érdemelte ki.