Megkezdődtek az érettségi vizsgák

Rendben megkezdődtek a magyar írásbeli vizsgák Egerben is. A diákok a középszintű magyar érettségin Karinthy Frigyes két karcolatának összehasonlító elemzése, Arany János Tetemre hívás című balladájának adott szempontú vizsgálata, és egy Camus-mű alapján a heroikus életfelfogásról szóló érvelés közül választhattak. Az emelt szintű feladatok között Heltai Jenő egyik novellája és a nyelvújítás is szerepelt. Az érettségizők az írásbeli eredményeket június 5-én tekinthetik meg.

Városunkban 16 középfokú nevelési-oktatási intézményben 2356 tanuló tesz érettségi vizsgát. Középszinten 7421, emelt szinten 715 tantárgyi vizsga lesz. A legtöbben angol nyelvből, történelemből, valamint biológiából jelentkeztek emelt szintű érettségire. A tanulók hétfőn magyar nyelv és irodalomból adtak számot tudásukról.
A középszintű vizsga két részből állt, a szövegértési feladatokra 60 percet kaptak a tanulók. Ezt követően a szövegalkotási feladatot kellett megoldaniuk, amelyre 180 percük volt. Kedden matematikával, szerdán pedig a történelemmel folytatódik az érettségi.
Az emelt szintű szóbeliket június 7-e és 13-a között, míg a középszintű szóbeli vizsgákat június18-a és 29-e között tartják országszerte.