Labdarúgó NB II.: Egri FC – Ceglédi VSE 2-1

A Cegléd sem tudta megállítani az egriek menetelését a labdarúgó NB II-ben. Bár a vendég Pest megyeiek szereztek vezetést a második félidőben, tíz perc alatt fordított az Eger és nyert 2-1-re. A hétfő esti Békéscsaba-Szolnok mérkőzés eredményétől függ, hogy marad-e a Keleti-csoport élen az Egri FC.

Az első félidőben látszott, egyik csapat sem kockáztat, fő a biztonság, így néhány helyzeten kívül nem sokat jegyezhettünk fel. Nem így a második félidőben. A vendég Ceglédnél Medgyesi kétszer került helyzetbe, az elsőt Sztankó még lábbal hárította. A második viszont bement, de milyen körülmények között! Egri támadás ment a baloldalon, előbb Koóst, majd nem sokkal később Farkast is letaglózták, illetve buktatták – Veizer játékvezető jelezte is, hogy ezért majd visszamenőleg sárgát fog adni, de a labda mindig továbbment, a bíró érthető módon előnyszabályt alkalmazott. Dobrić elveszítette a labdát és sajnos szerelése sem volt jó, így viszont gyorsan fordított Cegléd. Sándor István indításával Medgyesi lépett ki és kapásból kilőtte a rövid felsőt. Az 52. percben 1-0-ra vezetett a Cegléd. Hét perccel később jött az egyenlítés. Hamouz ívelését még kifejelték, de pont középre, Pavićević elé, aki miután mellre vette, kapásból ő is kilőtte a rövid felsőt. Kilenc perccel később pedig már vezetett a házigazda. A ceglédi kapu előtti kavarodásból az alapvonalról a vetődő Bácskait megelőzve Dobrić tette vissza a labdát, amit Pisanjuk Koncz lába között lőtt a ceglédi kapuba. 2-1-re nyert az Eger.
A hétfő esti Békéscsaba-Szolnok mérkőzés eredményétől függ, hogy marad-e a Keleti-csoport élen az 50 pontos Egri FC. A többi meccsről a Nyíregyháza legázolta a REAC-ot, a Vác Balmazújvárosban nyert, míg a Mezőkövesd 1-0-ra győzött a Kazincbarcika ellen, a Szeged pedig Vecsésen nyert 2-0-ra. Szombaton, 17:30-tól idegenben az utolsó Vecsésnél játszanak Farkasék.

NB II. Keleti-csoport, 26. forduló. 2012. május 5.
Egri FC (2.) – Restart-Ceglédi VSE (4.) 2-1 (0-0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 400 néző. V.: Veizer Roland (Szilágyi Norbert, dr. Kulcsár Judit)
Eger: Sztankó – Preklet, Katona A., Knakal, Hamouz – Pavićević, Romhányi (Benunes, 58.), Dobrić, Farkas Á. (Bojtor, 88.) – Koós, Pisanjuk (Benke, 79.). Vezetőedző: Simon Antal
Cegléd: Bácskai – Tóth M., Ladiszlai, Koncz, Vincze – Szkunc (Markó, 63.), Sándor I. (Szabó M., 89.), Kenderes, Juhász D. – Rebryk (Eke, 75.), Medgyesi.. Vezetőedző: Ványi Zsolt

Gólszerzők: Medgyesi (52.), Pavićević (59.), Pisanjuk (68.)
Kiállítva: Tóth M. – 2. sárga lap után (73.)
Sárga lap: Pavićević (46.), Dobrić (76.), ill. Tóth M. (21.), Juhász D. (52.), Rebryk (65.)

A 26. forduló eredményei:
DVSC-DEAC – Budapest Honvéd-MFA 3-1
Nyíregyháza Spartacus – Rákospalotai EAC 6-2
Egri FC – Restart-Ceglédi VSE 2-1
Orosháza FC – Újpest FC II 2-1
Vecsési FC – Szeged 2011 0-2
Balmazújváros FC – Dunakanyar-Vác 1-3
Mezőkövesd-Zsóry – Kazincbarcikai SC 1-0
Békéscsaba 1912 Előre SE – Szolnoki MÁV FC 05.07.

Következik:
Vecsés, 2012. május 12., szombat, 17:30
Vecsési FC (16.) – Egri FC (1.)