Kerekasztalnál a civilek

Megalakult a civil kerekasztal. Az eddig kilenc szekcióval működő ügyvivő testület kibővült, az ifjúsági szekció is a kerekasztal része lett. Hamarosan döntenek arról, kit jelöljenek a Pro Agria nemrég alapított szakmai díjára. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a civil szervezetek május 15-éig jelentkezhetnek az Eger Ünnepére.

Az Egri Civil Fórumon megválasztották a kerekasztal tagjait, a testület tíz szekcióból és a civil alap bírálóbizottságából áll össze, negyvenhatan vannak. Az ügyvivő testület havonta ülésezik, havonta mást választanak soros elnökké. Új, hogy az ifjúsági szekció is csatlakozott a kerekasztalhoz. Az Eger Ünnepén mindhárom napot velük közösen szervezik majd. Eger Ünnepe egyébként szeptember 21. és 23. között lesz az Érsekkertben. A civil szervezetek május 15-éig jelentkezhetnek. Az alakuló ülésen a bizottságokról döntöttek.
A soros elnök felhívta a figyelmet arra: a civil szervezetek működésre is adhatnak be pályázatot a Nemzeti Együttműködési Alaphoz. Hamarosan szakmai programokra is írnak ki pályázatokat. Díjat alapított Eger, a Pro Agria szakmai díjat olyan civil személyek vagy egyesületek kaphatják meg, akik éveken át sokat dolgoztak Egerért – jelentette be dr. Misz Mihály civil ügyekért felelős tanácsnok. Javaslatot a civil kerekasztal tesz a következő ülésén. A díjat az Eger Ünnepén adják át. Rázsi Botond alpolgármester azt mondta: a városnak fontosak a civilek, de a civilek is azért dolgoznak, mert fontos nekik a város. Akárhova megy, mindenhol elismerően nyilatkoznak az egri civil életről – fogalmazott.