Kapcsolda az elfogadásért

Egy jó hangulatú, vidám délutánt töltöttek együtt a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium és a Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulói. Az intézmények már öt éve működnek együtt a „Kapcsolda” program keretében, amelynek célja, hogy az ép és sérült fiatalok megismerjék egymást.

Tavaszi színekbe öltözött egy napra a Pásztorvölgyi. Az oszlopokat virágok és méhecskék díszítették. Így várták a Szalaparti Módszertani Intézmény diákjait és tanárait. A megjelenteket a meséből ismert Maja, a méhecske köszöntötte, majd a méhecske- eskü letétele után, játékos feladatok következtek.
A Pásztorvölgyi iskola igazgatója úgy véli, miközben egy napot együtt töltenek az ép és fogyatékos gyerekek az egészségesek iskolájában, megtanulják elfogadni egymást, felfedezik a másikban rejlő emberi értékeket.
A szalaparti iskola igazgatónője szerint öröm látni, ahogy az ép gyerekek fogadják fogyatékos társaikat, akik nagyon élvezik a közös vetélkedőket, kézműves, énekes-táncos programokat, és szeretettel hálálják meg a törődést. A találkozók a sérültek számára mindig különleges élményeket tartogatnak.
A vidám délutánt a sérült fiatalok kézzel készült katicabogarakkal köszönték meg. A két partnerintézmény diákjai legközelebb ősszel találkoznak, akkor a Szalaparti Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény lesz a vendéglátó.