Kiállítás a Pásztorvölgyiben

Egri óvodások és iskolások alkotásaiból nyílt képző- és iparművészeti kiállítás a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban. A tárlat a „Kreatív interakció / A képzőművészet népszerűsítése Egerben” című projektnek a része, amelyet a Művészetek Háza az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósít meg 35 millió forintból.

Végéhez közeledik a Művészetek Háza képzőművészetet népszerűsítő programsorozata, melyhez 2011. tavaszán nyolc nevelési-oktatási intézmény csatlakozott. A projekt keretében a diákoknak havonta múzeumi rendhagyó órákat, hetente képző- és iparművészeti szakköröket tartottak. A foglalkozások alapját a Zsinagóga Galéria három nagy tematikus kiállítása, valamint Kepes György hagyatéka képezte. Az alkotókörökben született művekből április 16-án nyílt kiállítás a Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnáziumban, melyet Rázsi Botond alpolgármester nyitott meg. A tárlaton a festmények, grafikák, kisplasztikák, babák, fotográfiák mellett plakátok is láthatók.
A színes technikákkal készült művek a Csillagfény Óvoda gyermekeinek, valamint a Szent Hedvig Kollégium, a Neumann, a Szilágyi a Wigner és a Pásztorvölgyi tanulóinak alkotásai.
A képzőművészeti kiállítás június 8-ig tekinthető meg az iskola aulájában.