Fákat ültettek a nemzet színészei

Harmadik alkalommal ültettek a nemzet színészei fát a bogácsi Színészligetben. Ezúttal négy színművész, és az ötletgazda Hanák Zsolt emlékére ültették a facsemetéket.

2009 óta ültetnek a nemzet színészei előtt tisztelegve piramistölgy facsemetéket Bogácson. Hanák Zsolt, a színészliget létrehozója itt töltötte gyermekkorát, és ezért választotta e községet a színészliget helyszínéül. Két nemrég díjazott, Haumann Péter és Sztankay István maga ültetett, két elhunyt színművész, Komlós Juci és Kállai Ferenc emlékére pedig Császár Angela és Avar István helyezett el a facsemetéket a ligetben. Az ötlet tavaly elhunyt kitalálójának, Hanák Zsoltnak az emlékére felesége ültetett fát.
Császár Angela színművésznő a kezdetek óta háziasszonya ennek az eseménynek.
Mint azt Bogács polgármestere, Csendesné Farkas Edit elmondta, a község igazi ünnepnapnak tartja a faültetést, a színészek látogatását. Bogács Község Önkormányzata ünnepi műsorral, ebéddel fogadta a művészeket és hozzátartozóikat. Az idei napot különlegesebbé tette az is, hogy egy kereszttel is bővült a liget: Hajdú Imre, a Szent Márton Borlovagrend kancellárja álmodta meg a Magyar Teátralisták Keresztjét, melyen a színész szakma nagyjai vannak feltüntetve, eddig 24-en, Jászai Maritól Mensáros Lászlóig.