Feljelentés hamis vád és hivatali visszaélés miatt

Feljelentést tett ismeretlen tettesek ellen hamis vád és hivatali visszaélés miatt a Heves Megyei Főügyészségen dr. Sós Tamás, országgyűlési képviselő, a Heves Megyei Közgyűlés korábbi elnöke. Dr. Sós Tamás a feljelentést azért tette, mert állítása szerint hamisan vádolják azzal, hogy még 2009 nyarán elmulasztotta közölni a Hospinvest Zrt.-vel a Közgyűlés döntését arról, hogy az Önkormányzat a kórház működtetésére szóló szerződést felmondja.

Dr. Sós Tamás két levéllel is dokumentálja, hogy 2009 júliusában a felmondás közlése megtörtént és dokumentálható az is, hogy a felmondó leveleket a címzett kézhez vette.
Ezen leveleket (amelyek egyébként az Önkormányzat irattárában is megtalálhatóak) dr. Sós Tamás – jogi képviselője útján – még a Közgyűlés 2012. március 30. napján megtartott és Sós feljelentéséről szóló döntést hozó ülése előtt 9 nappal eljuttatta az Önkormányzat Hivatalához is, ennek ellenére az önkormányzati képviselők a levelek tartalmát 2012. március 30. napjáig nem ismerhették meg.