Labdarúgó NB II.: Egri FC – Szolnoki MÁV FC 1-0

A listavezető Szolnok sem jelentett legyőzhetetlen akadályt az NB II-es Eger labdarúgóinak. A 22. forduló rangadóján 1-0-ás egri siker született, így továbbra is a negyedik helyen áll Simon Antal és Vojtekovszki Csaba együttese a bajnokságban. Legközelebb szombaton az Újpest második együtteséhez látogatnak az egriek.

A tavaszi listavezető Eger és a bajnokságot vezető Szolnok összecsapása a Keleti-csoport 22. fordulójának rangadója volt. Az 5. percben a szolnoki Tóth kirúgásból saját játékostársát, Milét lőtte hátba, akiről Dobrić-hoz pattant a labda, de az egri középpályás ekkor még hibázott. Veszélyesebb támadásokat vezetett az Eger, bár az egriek kapusának, Sztankónak is akadt dolga. A 29. percben vezetést szerzett a hazai csapat. Katona szabadrúgásból ívelt a 16-oson belülre Pavlovnak, aki addig forgolódott, míg sikerült beadnia. Az érkező Dobrić fejjel, jó ütemben csúsztatott a hosszú sarokba. Tóth hiába repült, ez a fejes pont befért – 1-0 az Egernek. A folytatásban erősödött a szolnoki nyomás, de ugyanakkor többször ki is nyílt hátul a kékek védelme. Az igazi bravúrokat inkább Tóth Zoltánnak kellett bemutatnia a kapuban. A jól szervezett egri védelem hátul minden szolnoki próbálkozást meghiúsított, így ismét győzött az Eger
Az egriek szerb középpályása, Saša Dobrić bajnoki mérkőzésen ebben a szezonban másodszor volt eredményes.
A forduló további mérkőzései közül kiemelhető az Orosháza győzelme a Balmazújváros ellen, illetve a Békéscsaba pontvesztése a Nyíregyházával szemben. Nyert az Újpest is, akikhez szombaton utaznak az egriek. A lilák az Egerhez hasonlóan 16 pontot gyűjtöttek a tavaszi 7 fordulóban.

NB II. Keleti-csoport, 22. forduló. 2012. április 7.
Egri FC (4.) – Szolnoki MÁV FC (1.) 1-0 (1-0)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 400 néző. V.: Solymosi Péter (L. Tóth Lajos, Szilágyi Norbert)
Eger: Sztankó – Preklet, Katona, Knakal, Hamouz – Pavićević, Balog Zs., Dobrić (Benke V., 89.), Farkas Á. – Hrisztov (Koós G., 61.), Pavlov (Bíró P., 86.). Vezetőedző: Simon Antal. 
Szolnok: Tóth Z. – Papp Sz., Mile, Balogh P., Rokszin – Kállai (Lengyel B., 64.), Zováth, Mundi, Vári (Németh T., 79.) – B. Tóth (Kocsis D., 46.), Szepessy. Vezetőedző: Romanek János.
Gólszerző: Dobrić (29.) /1-0/
Sárga lap: Preklet (21.), Farkas (37.), Dobrić (83.) ill. Papp Sz. (30.), Rokszin (36.), Zováth (73.), Balogh P. (75.)

További eredmények:
Orosháza FC – Balmazújváros FC 3-1
Békéscsabai Előre 1912 SE – Nyíregyháza Spartacus FC 1-1
Ceglédi VSE – Kazincbarcika SC 2-1
Vecsési FC – Újpest FC II 2-3
Budapest Honvéd-MFA – Szeged 2011 2-1
DVSC-DEAC – Rákospalotai EAC 3-0
Mezőkövesd-Zsóry – Dunakanyar-Vác 3-4

Következik:
Budapest, 2012. április 14., szombat, 16:00
Újpest FC II. (8.) – Egri FC (4.)