Népszavazás – aláírásgyűjtés

Kukorelly Endre gyűjtötte Egerben az aláírásokat. Az LMP-s országgyűlési képviselő szerint fontos a részvételi demokrácia megerősítése, és az, hogy sok embert sikerült az apátiából fölébreszteniük. A Lehet Más a Politika Heves megyében teljesítette a magának kitűzött célt: már több mint négyezer aláírást gyűjtöttek.

Kukorelly Endre azért érkezett Egerbe, hogy segítsen aláírásokat gyűjteni a munkavállalói jogokról és a tankötelezettségről szóló népszavazás kiírásához. Egy hónapja járják az országot, Kukorelly azt mondja: sok embert sikerült az apátiából felébreszteniük. Négy kérdésben íratna ki népszavazást az LMP, kérdésenként 200 ezer aláírást kell összegyűjteniük.
Kukorelly szerint az ilyen rossz gazdasági helyzetben forrásokat kellene a közoktatásba irányítani, nem kivonni, és veszélyesnek tartja a tankötelezettségi korhatár leszállítását. Kukorelly azt mondja: az LMP-ben az egyik legszimpatikusabb dolog, hogy törekednek a részvételi demokrácia megerősítésére.
Az aláírásgyűjtés közben több problémával is találkozott, az emberek szkeptikusak és félnek – mondta -, pedig a rendszerváltáskor azt hitte, hogy félelem és szabadságdeficit már nem lesz.
Az aláírásgyűjtés április 1-jéig tart.