Pedagógusok a pedagógusokért

Külföldi vendégpedagógusok érkeztek városunkba az INNOTE projekt részeként. A program résztvevői felkészült szakemberek, tanárképző intézmények, iskolák vezetői, akik külföldi útjaik során igyekeznek megismerni az európai országok oktatási rendszerét. A projekt alatt szerzett tapasztalataikkal pedig a pályakezdő tanároknak szeretnének segítséget nyújtani.

Szlovák, német, észt, holland és cseh pedagógusok érkeztek városunkba. A 10 fős delegáció egy kezdő pedagógusokat segítő projekt részeként látogatott Egerbe, azért hogy megismerjék az itteni oktatást.
Jan Folkert Deinum, a projekt vezetője elmondta: Főként a tanárképzést szeretnék megismerni. Nagyon érdekesnek találják, hogy egy főiskolához tartozik egy gyakorlóiskola is, ahol a kezdő pedagógusok gyakorolhatják a szakmát. Ilyennel még nem találkoztak más európai országban, de nagyon jó rendszernek tartják. Szeretnék jobban megismerni és megtanulni az itteni tanárképzés módszereit.

A vendégpedagógusokat Rázsi Botond, alpolgármester fogadta a Városházán, aki röviden mesélt nekik Eger történelméről és kultúrájáról is. A külföldi tanárok péntekig maradnak Egerben.