Fiatalok érdekében

Harmadik alkalommal ült össze az Egri Ifjúsági Kerekasztal. A tanácskozáson beszámoltak a város kulturális koncepciójához készített javaslatokról, de szó esett még többek között az idei év pályázati lehetőségeiről és az április 18-i Civil Fórumon való részvételről is.

Bemutatkozás a Civil Fórumon, az ifjúságot érintő pályázat lehetőségek, saját logó tervezése, egy civil ifjúsági szekció megalakításának támogatása és ajánlások a város kulturális koncepciójának elkészítéséhez. Ezeket a témákat tárgyalta rendes ülésén az Egri Ifjúsági Kerekasztal. A tavaly novemberben alakult testület azért tevékenykedik, hogy erősödjön a fiatalok közügyekben való képviselete.
A testület aktívan részt szeretne venni a város ügyeiben is. Ennek okán februárban felállítottak egy munkacsoportot, melynek tagjai Eger város készülő kulturális koncepciójához készítenek javaslatokat.
Az ülésen elhangzott: a Civil Kerekasztal ajánlást tett egy ifjúsági szekció létrehozására. Mácsár Beáta kiemelte: a civil szektorban nincs kellőképpen képviselve az ifjúság, pedig az ott folyó munka őket is érinti és célozza. A szekció megalakításával a fiataloknak lehetőségük nyílna arra, hogy nagyobb körben prezentálják törekvéseiket. Az egri civil szektor pedig tapasztalatokkal és tanácsokkal tudná támogatni őket. A szekciót az április 18-i Civil Fórumon szeretnék létrehozni és bemutatni.