Született vállalkozók

Kezdő vállalkozóknak szerveztek szakmai napot a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában. A Stílus és hatékonyság, avagy hogy kerül a rúzs az asztalra elnevezésű program egy kezdő vállalkozónőket segítő uniós projekt részeként valósult meg, melynek célja, hogy az üzletasszonyok tapasztalt társaik segítségével megtanulják, hogyan váljanak sikeres vállalkozóvá.

Mit vegyek föl egy fontos tárgyalásra? Milyen stílusban fogalmazzam meg a véleményem? Hogyan legyek jó anya és sikeres vállalkozó egyszerre? Ezekre a gyakorta felmerülő kérdésekre is választ kaphattak azok a kezdő üzletasszonyok, akik ellátogattak a Stílus és hatékonyság című szakmai napra, a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarába. A program a mentorok hálózata a vállalkozónőkért elnevezésű uniós projekt részeként valósult meg. Tavaly szeptemberben ugyanis létrejött egy olyan hálózat, amelyben 12 több éve sikeres vállalkozót jelöltek ki arra a szerepre, hogy mentorálják a kezdő üzletasszonyokat.
A projektben résztvevő 24 kezdő üzletasszony a mentorok segítségével leküzdheti a vállalkozásokban felmerülő problémákat, nehézségeket. A program során a mentorok és mentoráltak egy évig havi rendszerességgel találkoznak. Ezeken az alkalmakon 12 fontos témakört beszélnek át, mint pl. a vállalati pénzügyek, a marketing, a jogi és adózási ismeretek és a személyes hatékonyság.