TDM pályázatok

Március 31-én zárul az az Európai Unió által finanszírozott pályázat, melyen ötvenmillió forint támogatást nyert Eger, a turisztikai desztinációmenedzsment fejlesztésére. A megvalósult feladatokról, valamint az egri TDM mellett működő térségi TDM szervezet munkájáról sajtótájékoztatón számoltak be a turisztikai szakemberek.

Az egri TDM szervezet 2010. január 1-jétől működik. A szervezet megalapításához az Új Széchenyi Terv keretében, uniós forrásból 50 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott, melyet a város önkormányzata további 8,8 millió forinttal egészített ki. Ennek köszönhetően az elmúlt időszakban megújították az egri Tourinform-irodát, több kiállításon és vásáron képviselték a települést, új arculattal jelentették meg a kiadványaikat, illetve elkészült a Kaland és Játék című interaktív városnéző program, amelynek segítségével idegenvezető nélkül fedezhetik fel a turisták Eger látnivalóit. Nagy hangsúlyt helyeztek a szolgáltatók képzésére is- értékelte az eddig elvégzett munkát Dancsok Ágnes projektmenedzser.
Az egri TDM mellett működik az Eger Térsége TDM is, mely az Eger, Egerszalók és Mezőkövesd közötti területet képviseli. Jelenleg 113 millió forintos projektet valósítanak meg, melyből 96 milliót pályázati támogatással nyertek el. Ennek részeként számítástechnikai eszközöket szereztek be, oktatásokat szervezetek, szakmai tanulmányokat készítettek. Tavaly májusban megszületett a térség logója és arculati kézikönyve, valamint elkészült a térségi TDM honlapja is.
Elhangzott: folyamatosan bővül az Eger Térsége TDM tagjainak száma. Legutóbb a szilvásváradi önkormányzat csatlakozott az egyesülethez, idén pedig Bélapátfalva jelentette be belépési szándékát.