Segítség a kisvállalkozóknak

Ingyenes tanfolyamok segítik a kis- és mikrovállalkozások működését az északi régióban. Az uniós pályázat segítségével megvalósuló programon, a cégek dolgozói négy szakmai és egy nyelvi tanfolyamon bővíthetik vállalkozói ismereteiket. Német Gábor, a projekt menedzsere kiemelte: a képzések javítják a cégek versenyképességét és a munkavállalók munkaerő-piaci lehetőségeit is bővítik.

Vállalkozásfejlesztés és pályázati lehetőségek – többek között ezekhez is segítséget kapnak a kis -, és mikrovállalkozások dolgozói, a számukra indított ingyenes tanfolyamokon. A képzések uniós támogatásból, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósulnak meg az északi régióban. Egerben március 5-én indult az első tanfolyam a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítvány székházában.
A szakmai képzések 60, illetve 72 órásak, emellett egy kétszáz órás kereskedelmi angol nyelvtanfolyamot is indítottak a kisvállalkozók részére. A tanfolyamokon, a résztvevők elismert szakemberektől kapnak segítséget vállalkozásik fejlesztéséhez.
A következő ingyenes tanfolyam március 27-én indul Egerben, a Heves Megyei Vállalkozás- és Területfejlesztési Alapítványnál.