Kepes bejárás

A nemrégiben megnyílt Kepes Intézetet mutatták be a város pedagógusainak. Az központ munkatársainak célja, hogy hosszú távú együttműködést tudjanak kialakítani az iskolákkal és programjaikkal elnyerjék az ifjúság érdeklődését.

A középiskolák után, most az alapfokú oktatási intézmények vezetői és pedagógusai ismerkedtek a Kepes Intézettel. Az intézmény március elsején nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt kívül, belül megújulva, a Széchenyi utcán. Az intézet vezetői elmondták: nagyon fontos számukra, hogy az egriek szeressék és ismerjék a központot. Különösképp a fiatalokat szeretnénk elérni. Fontos hogy megmutassuk nekik, hogy a képzőművészet nem unalmas, sőt gyakran a harmadik dimenzióba is elrepíti őket – mondta Kaczári István, a Kepes Központot üzemeltető alapítvány kuratóriumi elnöke.
Kaczári István hozzátette: az is vonzóvá teheti az intézetet a tanulók számára, hogy itt nem kell csendben lenniük és nem érinthetetlenek a kiállítási anyagok sem, sőt néhány esetben ki is lehet próbálni őket. Az általános iskolás korosztály számára talán a lézer-, és fénytechnikai lehet főként vonzó.
A bejárás során a pedagógusok megismerhették az új központ felépítését, a Kepes-tárlat anyagát, az alkotó munkásságát és az intézet múzeumpedagógiai programjait is.