A tudatos fogyasztókért

Nyílt napot szervezett a Heves Megyei kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége az egri kormányablakban. A fogyasztók világnapja alkalmából rendezett eseményen szakmai tanácsadással, aktuális kiadványokkal és fogyasztóvédelmi kérdésékre épülő totóval várták az érdeklődőket. A program helyszínével a kormányablakokat is népszerűsíteni szerették volna a szakemberek, tavaly óta ugyanis ott is intézhetőek a fogyasztóvédelmi ügyek.

Idén 50 éve, hogy John F. Kennedy elnök elsőként kihirdette a négy alapvető fogyasztói jogot. A Heves Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége minden évben igyekszik felhívni a figyelmet a biztonsághoz, a tájékoztatáshoz, a választáshoz és a képviselethez való jog ismeretének és érvényesülésének fontosságára. Ennek okán már negyedik alkalommal szerveznek nyílt napot a fogyasztók világnapján. dr. Bernáth Luca, a felügyelőség vezetője elmondta: a fogyasztók kérdései leginkább a közüzemi szolgáltatásokra, a jótállási és szavatossági időt érintő szabályokra irányulnak.
Az érdeklődők amellett, hogy bővíthették tudásukat a fogyasztói alapjogok és a tudatos vásárlás tekintetében, aktuális információkat is kaptak a fogyasztói termékkosár működéséről és előnyeiről. A felügyelőség munkatársai vállalkozókat is vártak az eseményre, akiknek a pozitív listára kerülés lehetőségeiről adtak tanácsokat. A játékos kedvű fogyasztók pedig egy totót is kitölthettek a témában.