Labdarúgó NB II.: Egri FC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-1

Szenvedett az Egri FC a Nyíregyháza ellen a labdarúgó NB II hétvégi, hazai mérkőzésén. A vendégek egyetlen helyzetüket gólra váltották az első félidőben. Egyenlíteni csak a 88. percben sikerült a hazaiaknak. A többi eredménynek köszönhetően mégis előbbre lépett az Eger, így ismét a hatodik helyen állnak. A hétvégén a Balmazújváros lesz az ellenfél, idegenben.

A 13. helyen álló, itt kék-pirosban játszó nyíregyháziaknál úgy tűnik, rendeződik a klub sorsa, ami várhatóan megmutatkozik majd az eredményességben is. Az első félidőben ebből nem sokat láttunk, mert csak egri helyzetek voltak, egy kivételével. Ennél az egynél viszont a 35. percben a kapufáról visszapattanó labdát Pákolicz Dávid négy lépésről kotorta be a kapuba, 1-0 a vendégeknek. A második félidő nyírségi helyzetekkel, kapufával indult, majd fokozatosan átvette az irányítást az Eger. A csereként beállt Horváth Zoltánnak volt két helyzete, szögletnél Knakal is előrehúzódott fejelni, de a Skóciából visszatérő kapus, Balogh János és a védők a 88. percig mindent hárítottak. Ekkor Balog Zsolt bedobása után Knakal elé került a labda, aki az ötösről nem hibázott 1-1. Ősszel Nyíregyházán is ez volt a végeredmény.
Nyertek a dobogósok, míg a hétvégi ellenfél, a 4. Balmazújváros gól nélküli döntetlent játszott Vecsésen. Mivel a közvetlenül utánunk következő REAC és a Mezőkövesd is vereséget szenvedett, így ezzel az egy ponttal is előbbre lépett a hatodik helyre az Eger.

NB II. Keleti-csoport, 18. forduló. 2012. március 10.
Egri FC – Nyíregyháza Spartacus FC 1-1 (0-1)
Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion, 300 néző. V.: Berényi Tamás (Kovács II. Gábor, Kovács Péter)
Eger: Giák – Debreceni (Koós, 46.), Knakal, Bíró P., Hamouz – Pavićević, Balog Zs., Farkas Á., Bojtor (Dobrić, 65.) – Pavlov, Hrisztov (Horváth Z., 46.). Vezetőedző: Simon Antal.
Nyíregyháza: Balogh J. – Vágó, Nánási, Ambrusz, Mészáros M. – Szilágyi K., Reznek (Batizi-Pócsi, 66.), Minczér, Pákolicz – Germán, Csorba. Vezetőedző: Németh Károly.
Gólszerző: Pákolicz (35.), Knakal (88.)
Sárga lap: Szilágyi K. (19.), Minczér (37.), Vágó (84.), ill. Koós (66.)

További eredmények:
Kazincbarcika SC – Szolnoki MÁV FC 0-1
Ceglédi VSE – Dunakanyar-Vác 1-0
Vecsési FC – Balmazújváros FC 0-0
Szeged 2011 – Újpest FC II 2-3
DVSC-DEAC – Békéscsabai Előre 1912 SE 0-1
Budapest Honvéd-MFA – Rákospalotai EAC 1-0
Mezőkövesd-Zsóry – Orosháza FC 1-2

Következik:
Balmazújváros, 2012. március 18., vasárnap, 15:00
Balmazújváros FC (4.) – Egri FC (6.)