Véradás a főiskolán

Egri állomásához érkezett az Országos Felsőoktatási Véradóverseny. A májusig tartó megmérettetésen az ország legaktívabb felsőoktatási intézményét keresik.

Hat éve rendezi meg a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat a Felsőoktatási Véradóversenyt, melynek célja, hogy minél több fiatal ismerje fel a véradás fontosságát és egyúttal csatlakozzon a rendszeres véradók csapatához. A megmérettetés tavaly október 1-jén indult és idén május 14-ig tart. Az országos véradásra összesen 35 intézmény jelentkezett, köztük az Eszterházy Károly Főiskola , amely a tízezer fő feletti kategóriában versenyez. Ebből az alkalomból a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete kétnapos véradást szervezett a főiskola B épületében.
A versenyben résztvevő felsőoktatási intézmények közül az nyer, amelyben a legtöbb diák megy el vért adni. Az első helyezett 500.000 forinttal lesz gazdagabb. Külön hirdetnek győztest az ezer fő alatti, az ezer-tízezer hallgató közötti, valamint a tízezer fő feletti kategóriában. Az eredményhirdetés a Véradók Világnapján, június 14-én lesz.