Civilek támogatása

Március 9-ig nyújthatják be pályázatukat a városban működő civil szervezetek kiállítások, szakmai programok, rendezvények megvalósítására. Az önkormányzat idén 5,6 millió forintot oszt szét a Civil Alapból.

A városvezetés idén is fontosnak tartja a civilek támogatását, melynek többféle kedvezmény biztosításával tesz eleget. Közösségi tereket biztosít számukra, az iparűzési adó címkézéséből 22 millió forintot különített el költségvetéséből az önkormányzat a városi civil szervezeteknek. Emellett támogatja a Civil Ház fejlesztésére benyújtott pályázatot.
A szakmai programok, rendezvények, konferenciák és kiállítások szervezésére és megrendezésére ebben az évben is pályázatot írt ki az önkormányzat. A civil szervezetek, egyesületek és alapítványok 5,6 millió forint támogatást kaphatnak a Civil Alapból. A civilek egyszerre több különböző szakmai feladatra szerezhetnek forrást, a megpályázott programokat 2012. december 30-ig kell megvalósítani. A pályázati űrlapot személyesen a Civil Házban lehet átvenni, de a város honlapjáról, vagy az Egri Civil Kapu internetes oldalról le is lehet tölteni. A pályázatokat a Civil Alap Bíráló Bizottsága bírálja el, majd Eger város közgyűlése hagyja jóvá. A pályázat beérkezésének határideje: március 9-e.