Megyei rajzkiállítás

„Játsszunk még!”címmel nyílt kiállítás az általános iskolások számára kiírt megyei rajzszaktárgyi verseny legjobb munkáiból az Egri Kulturális és Művészeti Központban. A Heves Megyei Pedagógiai Intézet felhívására kiírt pályázatra több mint 100 alkotás érkezett. A tárlat megnyitóján Igricz Eszter szaktanácsadó értékelte a pályaműveket.

Az idei verseny témája a játék volt , a 7-8. osztályos diákoknak új tervezésű tábla vagy kártyajátékokat kellett készíteniük. A feladat a táblák megfestését , megrajzolását, a bábuk elkészítését, valamint a csomagolás megtervezését ölelte fel. A megmérettetésre több mint 100 pályamű érkezett, Gyöngyös, Gyöngyöshalász, Eger, Heves, Verpelét, Hatvan, Heréd általános iskoláiból. A legjobb munkákból kiállítás nyílt, melynek megnyitóján osztották ki a szervezők a díjakat és értékelték az alkotásokat.
A szaktanácsadó szerint a zsűrinek nehéz dolga volt, a gyerekek kreativitása, kifejező- és ábrázolókészsége, esztétikai érzéke nagyon fejlett. Volt, aki piramisjátékot, galaxis kalandjátékot vagy divattörténeti kártyajátékot tervezett.
A megyei rajzszaktárgyi verseny válogatott anyagából nyílt kiállítás március 22-ig látható az Egri Kulturális és Művészeti Központban.