Jelentős mennyiségű hó esett

Szakadt a hó ma délelőtt egész Heves megyében, néhány óra alatt Egerben 15-20 cm friss hó hullott. Andornaktálya és Mezőkövesd között árokba csúszott egy kamion, öt órán át teljes útzár mellett folyt a műszaki mentés. A havazás az autóbusz közlekedésben is fennakadásokat okozott.

Délelőtt csúszott az árokba ez a kamion Mezőkövesd és Andornaktálya között. Senki sem sérült meg, az autóban pedig minimális kár keletkezett. A műszaki mentés idejére az utat teljesen lezárták, a forgalmat pedig mindkét irányból elterelték. A tűzoltóknak a sűrű hóesésben öt óra alatt sikerült kimenteniük a bajba jutott kamiont.
Antal Erika a katasztrófavédelem sajtóügyeletese arról tájékoztatott, hogy nem történt nagyobb baleset Eger térségében a hó miatt, de több autó csúszott árokba Eger és Kerecsend között is, Noszvaj felé pedig délután három autóbusz is elakadt.
A hó miatt a tömegközlekedésben is több fennakadás volt napközben. A helyi járatú autóbuszok néhány perces késéssel közlekedtek, de nem is jutottak el mindenhová. A nagy hó miatt reggeltől a helyközi járatokban is lelassult a forgalom, 15-20 percet késtek a buszok. A MÁV azt közölte, hogy Eger térségében nem okozott fennakadást a havazás a vasúti menetrendben. A Debrecen felől ékező vonatok esetében azonban késéssel kell számolni.