eMagyarország Pont

Egerszalókon működik a Heves megyei regionális eMagyarország Pont. Működése azt a célt szolgája, hogy csökkentse a digitális írástudatlanságot, szélesebb körben ismertesse meg a számítógép, az internet használatát.

Magyarországon 5 éven belül a munkahelyek 90 százalékánál alapkövetelmény lesz a digitális írástudás, a közigazgatás jelentős része is elektronikus útra terelődik. Ehhez képest hazánkban a lakosság fele nem használ számítógépet és internetet. Ennek megváltoztatásán segít a közel 2 ezer eMagyarország Pont, köztük az egerszalóki is, amelyik a 19 regionális központ egyike.
Az eMagyarország Ponton eTanácsadók vezetik a számítógépes képzést, amelyen az egerszalókiak és a környéken élők megtanulhatják az internet használatát.
Az internet használata a munkakeresésben és a magánéletben is segít. A szalóki Szurcsányi házaspár már a világhálón keresztül tartja a kapcsolatot a családdal és népszerűsíti vállalkozását.
A visszajelzések azt mutatják, hogy a közösségi pontok segítségével a legelmaradottabb régiókban élők is találtak munkát, vagy a Pont maga működik távmunka helyszíneként.