Sajtófogadás az érsekségen

Az újságírók védőszentje, Szalézi Szent Ferenc ünnepe alkalmából dr. Ternyák Csaba egri érsek fogadáson látta vendégül a helyi médiumok munkatársait az érsekségen. Az egyházi elöljáró így szerette volna megköszönni az egyházmegye sajtósainak a munkáját, a közvélemény hiteles és pontos tájékoztatását.

A média hatalmi tényezővé vált mai világunkban. Sok szempontból meghatározza az emberek gondolkodását, felfogását, a világról kialakított képét, értékrendjét. Ezért fontos, hogy a médiában dolgozók magas színvonalon, felelősséggel és lelkiismeretesen végezzék hivatásukat-hangsúlyozta dr. Ternyák Csaba egri érsek. Az egyházi vezető kiemelte: a média nem nélkülözheti az emberi kapcsolatokat, a személyes kommunikációt, ezért hívta találkozóra a helyi sajtó munkatársait. Köszöntőjében XVI. Benedek pápa a Tömegtájékoztatás Világnapjára írt üzenetét idézte, melyben a Szentatya a szó és a csend megfelelő arányára hívta fel a figyelmet , mely által a közlés értéket és értelmet nyer.
Ternyák érsek a sajtó evangelizálásban betöltött szerepére is kitért, hozzátette: az egyház tevékenységéről az Egri Egyházmegye területén is több kommunikációs csatornán keresztül tájékoztatják az embereket. 12 éve működik a katolikus rádió, friss információkkal jelentkezik az egyházmegye honlapja és havilapja, interneten keresztül nézhető a Szent István Televízió.
Az ünnepi beszédet követően az érsek fogadáson látta vendégül a helyi sajtó munkatársait.