Elszállítják a kidobott fenyőfákat

Idén is elvégzi a városban a kidobott fenyőfák elszállítását a Városgondozás Eger Kft. A karácsonyfát hagyományosan általában Vízkeresztkor, vagyis január 6-án bontják le a legtöbb családban. Miután már nincs szükség a feldíszített fára, vagy tüzelő lesz belőle, vagy egyszerűen a szemétben végzi.

Minden karácsony után ez a sors vár a néhány héttel ezelőtt még ünnepi díszben pompázó karácsonyfákra. A feleslegessé vált fenyőket a legtöbben kidobják, de vannak akik feldolgozzák és fel is használják a fűtési szezonban.
A kidobott fenyőket a Városgondozás Eger Kft. szállítja el. A lakosságtól azt kérik, hogy lehetőleg egy kupacba, jól látható helyre, a kukák vagy a konténerek mellé helyezzék ki a tűlevelűeket. Az összegyűjtött fenyőket a cég egyik telepére szállítják, ahol szárítás után rászoruló családoknak ajánlják majd fel, fűtőanyagként. A cég összesen 25 ezer fenyőfa elszállításával számol. A tapasztalatok szerint ez a munka általában két-három hónapig is elhúzódik, a cég munkatársai abban bíznak, hogy tavaszra sikerül összegyűjteni minden fenyőt.