Amerikai vízilabdások Egerben

Egy hetes edzőtáborba érkezett Magyarországra az amerikai Harvard Egyetem női vízilabda csapata. Itt tartózkodásuk alatt Egert is útba ejtették, városunkban öt napot töltenek. Eddig a BVSC-vel és a ZF Eger OB I-es felnőtt női vízilabda csapatával is játszottak már egy-egy edzőmeccset.

Január hatodikán érkezett Magyarországra az amerikai Harvard Egyetem női vízilabda csapata. Edzőtáborozni jöttek hazánkba, Budapest mellett pedig a vízilabda sport egyik nemzetközi központjába, Egerbe is ellátogattak. Utazásukat amerikában, egy a csapat honlapján található kisfilmben korábban be is harangozták, ahol már Egerről is szóltak.
Január 7-én szombaton városunkban játszottak edzőmeccset a BVSC-vel és Kelemen Attila egri lányaival. “Az egri egy nagyon jól képzett csapat, a védekezésük szerintem kifejezetten jó. Stílusbeli eltérés természetesen van a két csapat között, de túl nagy különbséget nem fedeztem fel. Kiváló játékosok vannak Egerben” – mondta Ted Minnis az amerikaiak edzője. A Harvard Egyetem női vízilabda csapatának 13 tagját és két edzőjét Rázsi Botond alpolgármester is fogadta a Városházán. Az amerikai csapat tagjai között felfigyeltünk egy magyar származású lányra. “A szüleim Budapestről származnak, nagyon fiatal korukban kerültek ki az Egyesült Államokba. Számomra nagyon izgalmas az itteni edzőtábor, tekintve, hogy magyar gyökereim vannak. Nagyon jól érzem itt magam” – mondta Elise Molnar a csapat egyik játékosa. Az amerikai vízilabdás lányok a SportArt Alapítvány segítségével tölthetnek egy hetet hazánkban. Az edzőmeccsek mellett azért arra is jut idejük, hogy Eger nevezetességeit megismerjék.