Laboratórium átadás

Ünnepélyes keretek között adták át a Heves Megyei Vízmű Zrt. felújított központi laboratóriumát, mely 140 millió forintból, saját erőből valósult meg. A korszerűsítéssel megteremtették a feltételeit a szerves és szervetlen mikroszennyezők vizsgálatára alkalmas új műszerek beüzemelésének, valamint egy molekuláris diagnosztikai célokat szolgáló módszert is alkalmazhatnak a jövőben a szakemberek.

A vízbázisok ellenőrzését, a szolgáltatott ivóvíz, az élővizekbe, illetve a közcsatornába bocsátott szennyvíz minőségét rendeletek szabályozzák. Egyre szigorodó törvényi előírások rendelkeznek a mérendő paraméterek köréről, a mérések gyakoriságáról, illetve a betartandó határértékekről. Az előírások teljesítése komoly feladatot ró a közmű üzemeltetőkre, ezért döntött a Heves Megyei Vízmű Zrt. vezetősége a központi laboratórium fejlesztéséről. A korszerűsítésnek köszönhetően megkétszereződött a laboratórium alapterülete, megoldódtak a raktározási gondok, új műszereket vásároltak.
A fejlesztés munkahelyteremtéssel is járt, két felsőfokú végzettségű vegyésszel gyarapodott a létesítmény. A laboratórium ünnepélyes átadásán Habis László polgármester, Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, valamint Kurdi Viktor, a Magyar Víziközmű Szövetség elnöke méltatta a megyei vízműben dolgozók munkáját, majd közösen átvágták a nemzeti színű szalagot, s ezzel hivatalosan is átadták a felújított épületrészt.