Az év első babái

Az év első egri és megyei újszülöttjét köszöntötték a Markhot Ferenc Kórházban. A babáknak és anyukáiknak Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke és Habis László polgármester kívánt jó egészséget és sok boldogságot.

Egészséges kisfiú látott napvilágot elsőként az újévben a Markhot Ferenc Kórházban. Hangácsi Hunor, a család első kisbabája, január elsején 3 kiló 40 dekával és 53 centiméterrel született. A pici világra jövetelekor az édesapa is jelen volt.
Az egri újszülöttet és édesanyját Habis László polgármester köszöntötte, míg Heves megye első babájánál Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke tett látogatást. Az átányi szülők kislánya, Berkes Regina 3 kiló 60 dekával és 57 centiméterrel jött a világra. Az édesanya és a baba egyaránt jó egészségnek örvendenek.
Az egri kórház szülészeti osztályán tavaly 1449 gyermek, míg 2010-ben 1400 baba született. Az intézmény 2010 novemberében nyerte el a Bababarát címet, melynek lényege , hogy az anyát és újszülöttjét nyomós egészségügyi indok nélkül ne válasszák el egymástól, és biztosítsák mindazt a gyakorlati segítséget és információt, ami a sikeres szoptatáshoz szükséges. Ebben védőnők, laktációs szakember segítségével akkor is segítik az anyukákat, amikor kisbabájukkal már elhagyták a kórházat.