Elkészült a Líceum

Az utolsó simításokat végzik a Líceumban, január 3-án megkezdődhet az átadás-átvétel. A beruházás az épület mind a 15 ezer négyzetméterét érintette valamilyen szinten.

A végleges átadás március 31-én lesz, de a munka legnagyobb részét már elvégezték a Líceumban.
Az épület újabb szinttel, a mélyföldszinttel bővült, megújult a külső homlokzat, megnyitották a keleti bejáratot, új közműcsatornát építettek, kikerült az udvar alól a belvárosi trafóház. A munkát némileg lassította, hogy azt folyamatos régészeti felügyelet mellett végezték, és nagy leletanyag gyűlt össze, emiatt sokszor kellett módosítani a terveket.
A rekonstrukcióhoz több mint 800 millió forintos informatikai projekt kapcsolódik. Új szerverszobát alakítanak ki az alagsorban., több mint 600 végpontot építenek ki, 200 új számítógépet vásároltak. Megújul és a mélyföldszintre költözik a Líceum Televízió, amelyet HD technikával szerelnek föl. A második emeleti nagyelőadóban 3D-s lejátszó lesz, illetve beszereztek egy 3D-s szkennert is. A könyvtárban 200 ezer dokumentumon helyeznek el rádiófrekvenciás címkét, ami a nyilvántartást segíti, illetve véd a lopás ellen.
A Líceum rekonstrukciójával párhuzamosan a Leányka úton megújult a „D” épület, egy kollégiumi épület, és felépült egy új is, amely az élelmiszer-tudományi kutatásnak és oktatásnak ad majd helyet.