Ülésezett az államigazgatási kollégium

A Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház nem kerül állami kézbe, várhatóan az egri városi önkormányzat lesz a fenntartó – jelentette be dr. Balás István, a kormányhivatal főigazgatója a Heves Megyei Államigazgatási Kollégium ülésén. A kórházat sem veszi át az állam, annak a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség-és Szervezetfejlesztési Intézet lesz a gazdája.

A májusban újjáalakult Heves Megyei Államigazgatási Kollégium a kormányhivatal koordinációs feladatait elősegítő állandó fóruma. A kollégium évente háromszor ül össze, hogy megvitassa azokat az aktuális feladatokat, amelyeket több hivatal, szerv együttműködésével látnak el.
Az ülés megnyitóján dr. Balás István, a kormányhivatal főigazgatója az önkormányzati intézmények átadása kapcsán elmondta, megyei intézményfenntartó központokat hoznak létre, azok lesznek a középszintű szakmai irányítók, megszabva a napi munkavégzés fenntartói feladatait.
A kollégium soros ülésén a katasztrófavédelem átalakításáról, a megyei közbiztonság alakulásáról és a népszámlálás lebonyolításának tapasztalatairól számoltak be.