Eger Csillagai

Idén is megválasztották Eger Csillagait. Az Egri Lokálpatrióta Egylet díját a Farkas Ferenc Zeneiskola, az Egri Városszépítő Egyesület, Mandák Attila, a Segít a Város Alapítvány titkára és Gyarmati Panka, junior világbajnok snowboard világbajnok kapta. A jelöltekre több mint ezer szavazat érkezett.

Az Egri Lokálpatrióta Egylet hatodik alkalommal ismerte el a város életében fontos szerepet játszó, kiemelkedő teljesítményt nyújtó intézmény, szervezet, magánszemély és fiatal tehetség munkáját. Az Uránia Filmszínházban rendezett díjátadó gálán Habis László, az egylet elnöke úgy fogalmazott, Eger nem nagy város, lakosságát tekintve a 16. Magyarországon, de az egriek kvalitása párját ritkítja, ettől vagyunk erősek.
Intézmény kategóriában a Farkas Ferenc Zeneiskola az Egri Szimfonikus Zenekart és az Agria Film Kft.-t előzte meg.
A szervezet kategóriában jelölt volt a Cukorbetegek Egri Egyesülete, a Fertálymesteri Testület és az Egri Városszépítő Egyesület. Ez utóbbi kapta a legtöbb szavazatot.
A magánszemély kategóriában Varró Gabi selyemfestő, Majoros Tamás fotóművész és Mandák Attila, a Segít a Város Alapítvány titkára volt versenyben a díjért.
A junior snowboard világbajnok Gyarmati Panka Hegedűs Gábor vízilabdázó és Rostás Bea Piros szobrászművész között nyerte el az elismerést.
Az egriek már most tehetnek javaslatot arra, hogy 2012-ben kiket jelöljenek az Eger Csillagai díjra.