Karitatív szépségek

Amellett, hogy valaki szép, az sem árt, ha érzékenyen reagál más emberek problémáira, például szegény családokat támogat. Az idei Eger Arcai verseny nyolc döntőbe került szépsége két családnak gyűjtött adományokat.

A zsákokba játékok, ruhák, élelmiszer és könyvek kerültek. A lányok, akik pakolják, az Eger Arcai Szépségverseny döntősei. Ők is gyűjtötték az ajándékokat. Nem először találkoznak nehéz körülmények között élő emberekkel – és nem először segítenek.
Az Eger Arcai nyolc döntősét 35 lány közül válogatták ki több castingon. A verseny szervezői minden évben gyűjtenek jótékony célra.
Először a négy gyereket nevelő Puporka családhoz vitték el az adományokat: ruhákat, játékokat, mikrohullámú sütőt, gyerekkönyveket. Egy szobában élnek hatan. A fiúknak a roller, a kislánynak a baba és Mici mackó lett a kedvence.
A három gyereket nevelő Élőné már a ház előtt várta a lányokat. Az anyuka nevelőszülőknél nőtt fel, bármilyen nehéz körülmények között is neveli a gyerekeit, mindenképpen maga mellett akarja őket tartani. Két fia epilepsziás, nagyon szűkösen tudnak megélni.
Cipőt, ruhát, a nagyfiúk könyveket kaptak. Tartós élelmiszert is vittek Élőéknek – ezt kérte a család. Egy este alatt tíz embernek szereztek örömet. Ebben a fordulóban mind a nyolc lány jól szerepelt.