Start-munka mintaprogram

E hónapban indult és az év végéig tart a Start-munka mintaprogram a pétervásárai kistérségben. Horváth László kormánymegbízott, országgyűlési képviselő Tarnaleleszen találkozott a programban résztvevőkkel.

A megyében a gyöngyösi kistérség öt, és Pétervására környéke tizennyolc települése vesz részt a Start-munka mintaprogramban. Az állami támogatás a dolgozók teljes bérét, a munkaeszközöket és a védőfelszerelést fedezi. A pétervásárai kistérségben közel 76 millió forint jutott 238 ember napi nyolc órás foglalkoztatására. Tarnalelesz önkormányzata ebből 10 millió forintot kapott, a településen 32 fő jutott így munkához, akik hetente kapják fizetésüket. A program december 31-ig tart, de a kistérség kiemelt szerepe továbbra is megmarad. A programnak három eleme van, a 18 településen 52 millió forintból oldják meg a belvízelvezetést a bel- és külterületeken, 15 és fél millió forint jut a mezőgazdasági utak rendbe tételére, 7 és fél millió az illegális hulladéklerakók felszámolására.
Pétervására és Tarnalelesz is kapcsolódik a kazánprogramhoz, helyben termelt fűtőanyaggal oldják meg a közintézmények fűtését a támogatásból beszerzett kazánokkal.