Operaközvetítés a moziban

Világhírű opera-előadások vetítésére vállalkozott az egri Uránia mozi. Szeged, Kecskemét és Budapest után mi is gyönyörködhetünk a világ egyik legnagyobb operájából közvetített előadásokban.

Tizenegy darabot, ebből hét új produkciót tűzött műsorra az idei évadban a New York-i Metropolitan Opera. A HD minőségben közvetített, feliratozott előadásokat már 46 ország több mint 1500 helyszínén nézhetik a rajongók. Az ötletet az adta, hogy egy sikeres rockzenész koncertjét 20 ország mozija közvetítette. A Metropolitan igazgatója szükségesnek látta szélesebb közönség meghódítását, és a koncert sikerét látva úgy ítélte meg, hogy a mozi az operaközvetítésre is kiválóan alkalmas. Az egri Uránia idén kapcsolódott be a közvetítésbe.
Az évad Donizetti: Boleyn Anna című darabjával indult. Az angol történelem izgalmas eseménye, a csodálatos színhely, a világsztárok előadásmódja, a korhű díszletek és jelmezek ilyen közelségben, ilyen képminőséggel különleges élményt nyújtanak nem csak az operarajongók számára. A műfaj klasszikusaival, Wagner, Verdi vagy Mozart darabjaival is találkozhat a közönség. A tizenegy előadás mindegyike látható lesz az Urániában.