Év iskolája 2011

Eldőlt, melyik egri középiskola diákjai a legrátermettebbek. Elméleti feladatokon, ügyességi játékokban kellett bizonyítaniuk a csapatoknak, hogy méltó várományosai az Év iskolája 2011 címnek. Az Andrássy György Szakközépiskola duplázott: a tavalyi győzelem után idén újra a Közgé vihette haza a trófeát.

Felfokozott hangulat a Dobó téren: idén második alkalommal rendezte meg az Egri Kulturális és Művészeti Központ az „Év iskolája” versenyt. Az intézmény a programmal a gyerekek iskolán kívüli ismeretszerzéséhez és a vidám, élmény teli diákélethez kívánt hozzájárulni.
Habis László polgármester hangsúlyozta: a jó diák ismérve, hogy nem hagyja abba a kérdezést, hiszen aki jól kérdez, az sokat tud. A vetélkedőket a sportcsarnokban tartották, iskolánként húsz fős csapatokban mérték össze tudásukat a gyerekek. Eger középiskolái közül 11 mérette meg magát. A csoporttagok párhuzamosan oldottak meg feladatokat: kulturális tesztet töltöttek ki, élő csocsón, szumóbirkózáson és gladiátorharcban vettek részt a diákok. Idén a Szilágyi, a Dobó és a Bornemissza előtt az Andrássy György Szakközépiskola lett az első, akik így megvédték tavalyi elsőségüket.
Az eredményhirdetés után a vetélkedőt koncert zárta.