Tanácsadás a munkanélkülieknek

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhiavatal munkaügyi központja februárban írta ki a közfoglalkoztatási mentori szolgáltatásra a pályázatot. A nyertes Egri TISZK Egerben és Pétervásárán összesen négy mentor bevonásával valósította meg a munkanélkülieknek szóló tanácsadást. A program zárásaként a tapasztalatokat összegezték.

A hivatalos megfogalmazásban közfoglalkoztatási mentori szolgáltatás lényegében a munkanélkülieknek szóló tanácsadást jelenti. A hosszú idő óta a munka világától távol levő embereknek igyekeztek olyan tudást átadni, ami ahhoz kell, hogy ismét, vagy életükben először munkába álljanak. Egerben 280, Pétervásárán 90 fő mentorálását látták el, akik a munkaügyi központok irányításával kerültek be a programba. Bár még korai az eredményekről beszélni, a jelenlegi adatok szerint a mentoráltak majdnem fele már munkaviszonyban van, nagy részük az önkormányzatok által biztosított közfoglalkoztatásban.
Az esemény záróértekezletén elhangzott, több eredményes projektje volt az Egri TISZK-nek. Nemrég zárult egy egyéves időtartamú pályázat, ami 42 millió forintos árbevételt hozott, míg ez a hat hónap futamidejű program 11,5 milliót.
A program a résztvevő szervezetek képviselőinek értékelő előadásaival zárult.