Floorball felkészülési mérkőzés: Hunyadi-MEISE – Kolpenäs 8-3

Az elmúlt hétvégén szabadnapos volt a Hunyadi-Mecman Eger női floorball csapata. Mégsem maradtak mérkőzés nélkül az egri lányok. A svéd Kolpenäs együttese már korábban is járt Magyarországon. Nekik két hét múlva kezdődik a bajnokság, így mindkét együttesnek jól jött ez a felkészülési mérkőzés.

Az Eger a magyar női bajnok és kupagyőztes csapat, a vendég Kolpenäs pedig most került vissza a Divízió 2-be, ami az ottani harmadik vonalnak felel meg. A két ország floorball sportja fényévekre van egymástól. Míg itthon összesen 7 felnőtt női csapat létezik, addig Svédországban 14 csapatos az Elitserien, háromszor 12 csapatos az I. osztály és 22-szer 10-12 csapatos a II. osztály. Már csak ezért is érdekes volt ez a meccs, illetve végre, viszontláthattuk Suszták Nórát, aki 1 évig éppen Svédországban tanult és floorballozott, mégpedig Uppsalában, a Divízió I-es Sten Sture csapatában, ami második lett az északi csoportban.
A másik oldalon magyar edző, az anyai ágon mezőkövesdi ősökkel rendelkező Pierre Rendik vezette a svédeket, akik alig két sorral tudtak csak kiállni.
A rövidebb cserepad az első két harmadban még nem látszódott a vendégek játékán. 2-0-ra és 3-2-re is vezettek. Az egriek sokat próbálkoztak, de csak az utolsó harmadban indult be a gólgyártás. 8-3-ra nyert a Hunyadi-Mecman Eger.
Hétvégén, szombaton a Szőnynél vendégeskednek az egriek, ahol már bajnoki pontokért megy a mérkőzés.

Nemzetközi női felkészülési floorball mérkőzés
Eger, Pásztorvölgyi Iskola, 40 néző. 2011. szeptember 24. V.: Sashalmi Sándor, Rab Konstantin.
Hunyadi-Mecman Eger ISE – Kolpenäs IBF (svéd Div. II.) 8-3 (2-2, 2-1, 4-0)
Eger: Kovács Zs. – Leitner, Simon, Karácsony 2, Antal 1, Dudás 1, Csutorás 1, Vladár, Kiss D. 2, Suszták, Tóth L., Bodor 1, Kelemen A. Edző: Leitner Tamás.
Kolpenäs: Larsson – Lindgren 1, Joseffson, Mangs, Kemnert, Saunamäki 1, Snecker, Rundqvist, Odebäck 1. Edző: Pierre Rendik, Elenor Dahl