Cukorbetegek nemzetközi találkozója Egerben

A Cukorbetegek Egri Egyesülete idén hatodik alkalommal rendezte meg nemzetközi találkozóját. Az Eger Ünnepéhez kapcsolódó három napos program szervezői szakmai konferenciát tartottak bel- és külföldi partnereiknek a Bartakovics Béla közösségi Házban. A találkozó résztvevői ellátogattak a civilszervezetek érsekkerti rendezvényére is.

Minden év szeptemberében Eger Ünnepéhez kapcsolódva rendezik meg az Egri Nemzetközi Cukorbeteg Találkozót. Az észak-magyarországi partnereken kívül az ország több részéről és a határon túlról, valamint a testvérvárosokból is érkeztek vendégek erre az alkalomra. Jakabné Jakab Katalin, a Cukorbetegek Egri Egyesületének elnöke elmondta: ez a program a szakmai feladatokon kívül lehetőséget nyújt a tapasztalatok megbeszélésére, egymás lelki támogatására is.
Az egyesület a szombati konferencián az nemzeti diabétesz program kidolgozásához szeretne hozzájárulni. A rendezvény meghívott előadója dr. Kerényi Zsuzsa diabetológus volt, aki „Több évtizede cukorbetegen-szövődmények nélkül” címmel tartott előadást. Betegtársainak arról számolt be, hogyan, miből lehet energiát meríteni a betegséggel való együttéléshez.
A hétvégi találkozón 12 egyesület vett részt, közel 300 vendéggel.