Eger a sokcsillagos élmény

Eger ismét a tíz leglátogatottabb város közé került az első félévben, megelőzve például Debrecent, egy internetes szavazáson pedig e téren a harmadik helyet érte el. A város idegenforgalmának népszerűsítésére, idén először, Eger is indul a Nemzeti Vágtán.

10 ezerrel nőtt az első félévben az Egerben eltöltött vendégéjszakák száma – számolt be az önkormányzat és a városi, illetve a térségi desztinációs menedzsment szervezet. A TDM elkészítette a város új turisztikai arculatát, három kihelyezett információs pontot tájékoztatták a vendégeket, technikailag is felújították a Tourinform irodáját.
A garantált programok is bővültek a Történelmi séta című városnéző programmal és a Szépasszonyvölgyi borkóstolóval.
A TDM mind az interneten, mind a turisztikai vásárokon számos alkalommal szerepelt.
A Nemzeti Vágtán ugyan pénz híján nem egri lovassal és lóval képviseli magát Eger, de a részvételtől még nagyobb országos figyelmet vár el az önkormányzat.
A környék turisztikai kínálatát az Eger és térsége TDM is nagyobb, mintegy 500 kilométeres körben népszerűsíti, Lengyelország délii részére külön road show-t terveznek.
A kiemelt rendezvények népszerűsítésére az egri TDM egy budapesti céget bízott meg, ennek eredményeként számos alkalommal jelent meg a város kínálata az országos médiában.