Magyar Dal Napja

Közel húsz, többségében egri zenekar lépett föl a Magyar Dal Napján. A koncerteket több színpadon rendezték, idén először nem csak a belvárosban.

A tavalyi fővárosi szerep után ismét csatlakozott Eger a Magyar Dal Napjához, amelyet nyolc városban rendeztek meg az országban. Presser Gábor ötlete nyomán 2008 óta rendezik meg a programot, annak érdekében, hogy a magyar előadók végre nagyobb szerephez jussanak a külföldi együttesekhez képest.
A Dobó tér mellett idén először a Felsővárosban is állítottak föl színpadot, ahol elsőként legifjabb Báder Ernő és az Írisz dalcsoport lépett föl. Megmaradt a már szokásosnak mondható Széchenyi utcai helyszín is, ahol több egri zenekar játszott.
Hogy a Magyar Dal Napjának valóban van jogosultsága, az is bizonyítja, hogy magyar zenekarok jóval kevesebbet szólalnak meg a rádiókban mint a külföldiek, az egri előadók esetében pedig ez fokozottan ércvényes.
Este a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb csapata, az Első Emelet is színpadra lépett, akiknek egyik számát feldolgozta a programot záró Kerekes Band.