Kerekesszékes vívó Világkupa

A tavalyi egri Kerekesszékes Vívó Világkupa-verseny a résztvevők és a nemzetközi szövetség ellenőrei szerint is jól sikerült, így nem volt kérdéses, hogy Eger ismét benne lesz a 2011-es versenynaptárban. A péntektől vasárnapig tartó, 26 ország 135 versenyzőjét felvonultató viadal jó felkészülés az októberi olaszországi világbajnokságra, illetve itt lehet londoni olimpiai kvótákat is szerezni.

A tavalyi rendezés sikerének és az idei verseny időzítésének is köszönhető, hogy ilyen mammut-létszám – a tavalyi duplája – jelezte részvételét az egri Kerekesszékes Vívó Világkupa-versenyen. E mellett ez az utolsó komoly felkészülési verseny az októberi cataniai világbajnokság előtt, így a legjobbak, a hongkongiak, a kínaiak is már itt vannak Európában. A másik fontos tényező, hogy itt lehet az olimpiai kijutáshoz szükséges kvótákat megszerezni.
Az önkormányzat több fejlesztést is végrehajtott az elmúlt hónapokban – mondta Rázsi Botond alpolgármester, illetve a jövőben is várhatók olyan beruházások, melyeknek köszönhetően kerekesszékkel is könnyebben lehet majd a belvárosban közlekedni.
Harmati László, a versenynek helyet adó Hotel tulajdonos-vezérigazgatója kiemelte, ma már 110 kerekesszékes vendéget tudnak elhelyezni, jövőre pedig akadálymentesítik a teljes wellness-részleget. Füleky András, a Magyar Vívó Szövetség ügyvezető igazgatója a 2013-as budapesti vívó világbajnoksággal kapcsolatban elmondta, szeretnék, ha Torino, Párizs és Catania után a magyar fővárosban is integrált vb lenne, tehát együtt versenyezhetnének az épek a kerekesszékesekkel.
Kovács Iván, a magyar válogatott szövetségi kapitánya 14 vívót nevezett a versenyre. A döntőket pénteken és szombaton 16:30-tól, vasárnap pedig 17 órától rendezik. Az esemény megtekintése ingyenes.