EVSI sportsikerek

A nyári versenyszezonban több kimagasló eredményt értek el az Egri Városi Sportiskola sportolói. Közülük kiemelkedik a birkózó Török Zsolt korosztályos világbajnokságon szerzett ezüstérme.

Az atlétika és a küzdősportok, vagyis az ökölvívás és a birkózás révén kiemelkedő eredményeket értek el a nyári szezonban az Egri Városi Sportiskola versenyzői. Az atléták közül a magasugró Póta Georgina a törökországi Gyermek Világjátékok versenyét nyerte meg. A távolugró Kun Zita Lengyelországban pályacsúccsal korosztálya legjobb eredményével diadalmaskodott. Az ökölvívó Könnyű Richárd nyári-őszi versenyprogramjában Európa-bajnokság, világbajnokság és az októberi jereváni Világkupa is szerepel. A birkózók közül a sérülés után visszatérő Farkas Bálint a bukaresti junior vb-n ötödik helyen zárt. A sportiskola eddigi legjobb eredménye, az ifjúsági korú Török Zsolthoz fűződik, aki a szombathelyi korosztályos világbajnokságon ezüstérmet szerzett. Zsolt fejlődése töretlen: 85 kg-ban itthon nincs ellenfele. A felkészülés közben idősebb és súlyosabb ellenfelekkel is tréningezik.
Az Egri Városi Sportiskolában végzet munkával kapcsolatban Rázsi Botond alpolgármester megjegyezte, a korábban elvetett mag, a kemény és céltudatos munka most hozza gyümölcsét. A város igyekszik mindent megtenni, hogy ezek a sportolók később is Eger városának szerezzenek dicsőséget. A tájékoztató végén jutalmat vehettek át a versenyzők és a felkészülésben segédkező edzőik.