Heves Megyei Diáksport Tanács

A Heves Megyei Önkormányzat a Kórház alapítványán keresztül 2 millió forinttal támogatja a Heves Megyei Diáksport Tanács működését az új tanévben. Ez nyugodt működést tesz lehetővé, de nem old meg minden problémát – hangzott el a megyei sportszervezet tanévnyitó munkaértekezletén.

A csődeljárás alá vont megye nem hagyta magára a diáksportot. A két milliós támogatás odaítéléséről június 6-án, a TV Eger sportműsorában számolt be Szabó Róbert, a megyei közgyűlés elnöke. A pénz július végén meg is érkezett a Heves Megyei Diáksport Tanács számlájára, így el tudják indítani a 2011/12-es tanévet, a nevezéseket be tudják fizetni a Magyar Diáksport Szövetségnek – mondta Bíró Csaba, a szervezet megye elnöke. Ez az összeg nyugodt működést tesz lehetővé, de nem old meg minden problémát.
Mint elhangzott, a Heves Megyei Diáksport Tanácson kívül egy sportszervezet sem kapott pénzügyi támogatást a megyétől, ez egyfajta elismerése az eddig végzett munkának. Gazdasági téren nem fogják két kézzel szórni a pénzt, elsősorban azokat a körzeteket segítik, ahol nem kapnak önkormányzati támogatást. A takarékosság jegyében 1 millió forintot már most lekötöttek a következő tanévre. Ebben a tanévben egy országos döntőt rendez a megye- röplabdából, Gyöngyösön – ezen kívül egy nagy országos rendezvény lesz, szeptember 30-án a Magyar Diáksport Napja, amit megyeszerte különböző sporteseményekkel tesznek emlékezetessé. A tavaly elkezdett hagyományt folytatva október 14-én a Pedagógia Intézettel közösen idén is megrendezik a megyei testnevelők szakmai napját.