25 éve a köz szolgálatában

Kovács Gézát, az Egri Városi Sportiskola igazgatóját köszöntötték 25 éves közalkalmazotti jubileuma alkalmából. A köszöntésen elhangzott, bővül a sportiskola szakosztályainak száma. A két új sportág a shotokan karate és a floorball.

A köszöntőt – ahogy mondani szokták – hazai pályán, a Kemény Ferenc Sportcsarnok olimpiai termében tartották, ahol a város vezetőin kívül a Sportiskola szakosztályvezetői, edzői is részt vettek. Az ünnepelt eddigi változatos életútját Habis László polgármester vázolta a jelenlevőknek kiemelve, hogy jó választás volt 2005-ben, amikor Kovács Géza pályázatát fogadták el az Egri Városi Sportiskola igazgatói posztjára. A mindig az újat kereső vezetőnek is köszönhetően ma Eger az utánpótlás sport egyik fontos magyarországi bázisa lett, olyan központ, amire büszkén lehet hivatkozni. Az eredmények önmagukért beszélnek. Az EVSI sportolói a számtalan hazai elsőség és dobogós helyezés mellett már a korosztályos világ- és Európa-bajnokságokon is letették névjegyüket. 2009-ben az év sportiskolájának választották. Ez is minősíti az egyesületben folyó munkát, amit az igazgató, Kovács Géza fog össze.
A hivatalos köszöntő előtt az Egri Városi Sportiskola alkalmi férfi edzői kórusa Fejes Péter kíséretében egy dallal kedveskedett az ünnepeltnek, aki 1986-ban kezdte közalkalmazotti munkáját. Ezt követően Habis László polgármester kis ajándékkal köszönte az igazgatót. Az ünnepség végén természetesen a sport, az ezzel kapcsolatos újdonságok sem maradhattak ki. Bővül a sportiskola szakosztályainak száma. A két új sportág, a shotokan karate és a floorball belépésével 11-re nő a szakosztályok száma.