Óvodai átszervezés

Az egri képviselőtestület júniusi döntése szerint 3 óvodai körzet és 15 tagóvoda működik Egerben augusztus 1-től. Az átszervezést alapos szakmai előkészítő munka előzte meg, az intézkedés nem érintette a gyerekek mindennapi életét, elhelyezését, így az óvodások a megszokott környezetben, változatlanul jó feltételekkel kezdhették meg az új nevelési évet.

Az idei nevelési-oktatási évet 77 óvodai csoportban 1850 kisgyermek kezdte meg, szeptember 1-től megváltozott intézményi keretek között. Az egri óvodai hálózat átszervezését júniusban szavazta meg a közgyűlés, azzal céllal, hogy javuljon az intézmények szakmai és gazdálkodási hatékonysága.
Az önkormányzat a nevelési tevékenységről, szolgáltatásról továbbra is a kialakult, megfelelő színvonalon gondoskodik. Ballagó Zoltán, az Oktatási, Kulturális, Sport és Ifjúsági Iroda vezetője elmondta: az átszervezésnek köszönhetően 3 óvodai körzet működik egy-egy központtal, 15 intézmény tagóvodaként működik tovább.
Az óvodaösszevonástól a szakemberek azt várják, hogy az eddig szigetként működő óvodák együttműködésben folytatják munkájukat, közösen gyermekprogramokat szerveznek, a pedagógusok tapasztalatokat cserélnek.
A struktúraváltást intézményi felújítások, átalakítások előzték meg, 50 millió forintból tornaszobát alakítottak ki és akadálymentesítették a Nagyváradi úti Óvodát, bővítették a Kodály Zoltán Óvodát valamint korszerűsítették a Benedek Elek Óvoda vizesblokkjait is. Az önkormányzat arra törekszik, hogy a kisgyermekek óvodai ellátását a jövőben is megfelelő színvonalon biztosítsa.