Labdarúgó NB II: Nyíregyháza Spartacus FC – Egri FC 1-1

A labdarúgó NB II harmadik fordulójában Nyíregyházára utaztak az egriek. Mindkét oldalon egy-egy gól született, így az újabb döntetlennel már két pontja Simon Antal együttesének, ezzel jelenleg a 11. helyen állnak. Szombaton, hazai pályán a még mindig hibátlan teljesítményt nyújtó másik újonc, vagyis a Balmazújváros lesz az ellenfél.

A meccs előtt mindkét csapatnak egy-egy pontja volt, de a hazaiak még gólt sem lőttek. Mindkét együttes játékoskerete még kialakulóban van. Az egriek az utolsó pillanatokban a két cseh, Knalal és Hamouz mellett leigazolták a szerb Szasa Dobricsot és Dusan Pavlovot, illetve az olasz Regginától hazatérő fiatal Preklet Csabát. Közülük csak Preklet lehetett ott csereként Nyíregyházán. A többiek papírjai még nem voltak rendben.
A 25. percben vezetést szerzett a fehér mezes hazai csapat. A nigériai Salami jobbról ívelt be az egri 16-osra. Kovács Ádám előbb mellre vette a labdát, majd három egri védő között kilőtte a rövid felsőt – az első nyíregyházi gól a bajnokságban.
Nyolc perccel később jött az egyenlítés. Farkas Ádám a Békéscsaba elleni meccshez hasonlóan 40 méterről végezhetett el szabadrúgást. Ebbe most beleért – fejjel – az előrehúzódó Katona, így lett 1-1. Lényegében az első komoly helyzetet gólra váltotta az Eger. Úgy tűnik, egri oldalon a pontrúgásokra lehet számítani. Újabb öt perc után majdnem vezetést szerzett az Eger. Farkas Ádám jobboldali szögletére ezúttal Horváth érkezett, visszafejelte a labdát középre, ahonnan Bíró – újabb fejessel – a felső kapufát találta telibe. A félidő végén Miskolczi szabadrúgásába 4 méterre a kaputól Salami tette bele a lábát, de Sztankó a helyén volt. A másik oldalon Bojtor tornáztatta meg a nyírségi kapust. A második félidőben mindkét oldalon voltak helyzetek, de újabb gól már nem született, maradt az 1-1.
Legközelebb, szombaton, 16:30-tól a még mindig hibátlan teljesítményt nyújtó másik újonc, vagyis a Balmazújváros lesz az ellenfél a Szentmarjay Tibor Városi Stadionban.

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport, 3. forduló. 2011. szeptember 3..
Nyíregyháza Spartacus FC – Egri FC 1-1 (1-1)
Nyíregyháza, 800 néző. Vezette: Nagy Róbert (Berettyán P., Horváth R.).
Nyíregyháza: Vojinović – Miskolczi, Nánási, Mészáros, Orosz – Vukadinović, Farkas M. – Kovács Á., Reznek (Borsi, 61.), Haburcsák (Popa, 64.) Salami (Ráti, 76.). Vezetőedző: Gálhidi György.
Eger: Sztankó – Balog, Benke, Bíró, Sallai (Debreceni, 35.) – Fürjes (Olasz, 91.), Katona, Romhányi, Bojtor (Preklet, 88.), Farkas Á. – Horváth Z. Vezetőedző: Simon Antal.
Gólszerzők: Kovács Á. /1-0/ (25.), Katona /1-1/ (33.)
Sárga lap: Miskolczi (31.), Farkas M. (46.), ill. Katona (45.), Romhányi (65.)

Ness Hungary NB II. Keleti-csoport
3. forduló:
Újpest FC II – Szeged 2011 3-1
Szolnoki MÁV FC – KBSC 4-0
Dunakanyar-Vác – Restart-Ceglédi VSE 1-2
Nyíregyháza Spartacus FC – Egri FC 1-1
Orosháza FC – Mezőkövesd-Zsóry 0-1
Békéscsaba – DVSC-DEAC 4-1
REAC – Budapest Honvéd II 1-0
Balmazújvárosi FC – Vecsés FC 2-1

Szeptember 10., szombat, 16:30. Eger, Szentmarjay Tibor Városi Stadion
Egri FC – Balmazújvárosi FC